ГоловнаСвіт

Новий президент Єгипту пообіцяв підтримувати мир з Ізраїлем

Мурсі виступив із першим зверненням до народу.

Новий президент Єгипту пообіцяв підтримувати мир з Ізраїлем
Фото: http://right-world.net/

Новий президент Єгипту Мухаммед Мурсі виступив із першим зверненням до нації, яке транслювали державні телеканали.

У своїй промові новий голова держави закликав єгиптян до національної єдності, наголосивши, що це "єдиний вихід за нинішніх важких часів", а також запевнив міжнародну спільноту в тому, що країна буде дотримуватися всіх узятих на себе зобов'язань. Так Мурсі фактично підтвердив намір Каїра дотримуватися мирного договору з Ізраїлем.

"Ми будемо будувати збалансовані відносини з усіма державами на взаємовигідних засадах, поважаючи обопільні інтереси", - зазначив президент, додавши, що єгиптяни не дозволять собі втручатися у справи інших країн і не допустять порушень суверенітету Єгипту.

При цьому у своєму зверненні новообраний президент заявив, що домагатиметься виконання всіх вимог, які висували противники режиму поваленого на початку 2011 року президента Єгипту Хосні Мубарака. "Революція триватиме, поки всіх її цілей не буде досягнуто. Разом ми завершимо цей похід. Наш народ занадто довго терпів", - цитує Мурсі Російська служба BBC.

Окрім цього, президент подякував сім'ям загиблих і поранених під час народного повстання в Єгипті проти режиму Мубарака. "Я не стояв би зараз перед вами, якби не та кров, яку було пролито під час революції. Вони відкрили нам дорогу до перемоги", - сказав Мурсі.

Пообіцяв він і почати "справжній розвиток економіки країни". "У нас багато ресурсів, просто раніше ними погано керували. Тепер ці ресурси будуть служити всім нам. Я закликаю вас усіх брати участь у проекті відродження. Ми всі, і мусульмани, і християни, повинні відновити країну", - зауважив щойно обраний очільник Єгипту.

Нагадаємо, про перемогу представника руху "Брати-мусульмани" Мухаммеда Мурсі стало відомо напередодні. Згідно з офіційними даними, він набрав 13 млн 230 тис. голосів. Його суперник - останній прем'єр-міністр колишнього президента Хосні Мубарака Ахмад Шафік - 12 млн 347 тис. голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram