ГоловнаСвіт

Влада Німеччини хоче закрити найвужчу вулицю у світі

Запропонував це представник міської адміністрації Роберт Хан.

Влада Німеччини хоче закрити найвужчу вулицю у світі
Фото: Newsru.com

Книга рекордів Гіннесса може позбутися одного зі своїх рекордів - вулиці Шпроєргофштрассе, яка є найвужчою у світі.

Вона розташована в німецькому Ройтлінгені (федеральна земля Баден-Вюртемберг), її ширина в найвужчому місці становить 31 сантиметр. Як повідомили в п'ятницю місцеві ЗМІ, міська влада може закрити її через загрозу обвалення однієї з будівель.

Така пропозиція пролунала з уст представника міської адміністрації Роберта Хана. "У такому разі ми її перекриємо", - сказав він. Річ у тім, що стара будівля знаходиться в найвужчому місці вулиці, внаслідок чого її ремонт виявиться доволі трудомістким процесом. Прогнилі дерев'яні перекриття даху цього будинку в буквальному сенсі нависають над головами туристів і можуть упасти будь-якої миті.

Зрозуміло, радикальна пропозиція Хана не здобула підтримки інших представників місцевої влади, які мають намір зберегти пам'ятку для гостей міста. Вони хочуть домагатися виділення з міської казни коштів, щоб викупити старий будинок в агентства нерухомості, якому він належить, і полагодити дах, дотримуючись усіх норм. "У крайньому разі місто виділить гроші і візьметься за ремонт", - заявив голова фінансового департаменту міста Петер Рікс.

Шпроєргофштрассе з'явилася в Ройтлінгені 1726 року внаслідок масштабної перебудови міста, яке постраждало від сильної пожежі. Однак офіційно вона отримала статус вулиці лише через майже 100 років - 1820-го. Саме тоді її вперше позначили на карті, хоча, по суті, вона є лише проходом між будинками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram