ГоловнаСвіт

Учені відкрили нові властивості шоколаду

Продукт із какао здатен підсилювати дію медикаментів.

Учені відкрили нові властивості шоколаду
Фото: xn--b1aa6aebshy3g.net

За даними дослідників британської біотехнологічної компанії "Лікотек", що проводила експерименти в Кембриджі, споживання шоколаду разом з ліками сприяє посиленню властивостей останніх.

Йдеться про суміщення шоколаду і препаратів для боротьби з холестерином, інсулінорезистентністю і синдромом системної запальної реакції, повідомляють іноземні ЗМІ.

За словами засновника "Лікотеку" Івана Пітряєва, флаваноли (активні хімічні речовини, що містяться в какао) покращують насичення шкіри киснем і сприяють зниженню швидкості старіння, мають потенціал для підвищення ефективності властивостей ліків.

Раніше в "Лікотеку" створили інноваційний вид шоколаду, додавши до його складу інгредієнт коко-лікозом, який виготовляють із натуральної сировини і який уже схвалили як харчову добавку в ЄС. Ця речовина збільшує вплив флаванолів у 10-20 разів, не змінюючи при цьому смаку і текстури продукту.

Зараз І. Пітряєв веде переговори з багатьма фармацевтичними компаніями та виробниками популярного продукту з какао, які зацікавлені у співпраці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram