ГоловнаСвіт

IKEA відкриє магазини в Індії

Компанія декілька років намагається вийти на місцевий ринок.

IKEA відкриє магазини в Індії
Фото: Lenta.ru

Найбільша у світі мережа з торгівлі меблями та товарами для дому IKEA планує відкрити 25 магазинів в Індії. Про це йдеться в повідомленні на сайті індійського Міністерства торгівлі.

Загальний обсяг інвестицій шведського рітейлера становитиме, як очікують, 1,5 мільярда євро. Тимчасові рамки запуску торгових точок поки невідомі. У ЗМІ зазначали, що відкриття всіх магазинів відбудеться протягом 15-20 років. Поки відомо лише, що на першому етапі виходу на ринок IKEA введе в експлуатацію 10 торгових точок.

Як пише Times of India, джерела в Міністерстві торгівлі Індії заявляють, що IKEA вже отримала урядовий дозвіл на організацію дочірнього підприємства в країні. Своєю чергою, шведська компанія пообіцяла дотриматися умови місцевої влади, згідно з якою не менш ніж 30% продукції IKEA має бути вироблено місцевими виробниками.

Нині IKEA немає жодного магазину в Індії. Компанія вже не перший рік намагається вийти на місцевий ринок, але до недавнього часу цьому перешкоджали норми законодавства країни. Тільки на початку цього року індійська влада дозволила іноземним компаніям володіти 100% акцій в монобрендових магазинах. Раніше максимум, що дозволяли закордонним рітейлерам, - 51% акцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram