ГоловнаСвіт

Суїцид став однією з основних причин смерті молоді в Індії

Самогубство забирає більше індійських життів, аніж ВІЛ і СНІД

Суїцид став однією з основних причин смерті молоді в Індії
Фото: donbass.ua

Результати національного дослідження показали, що самогубство стало другою найпоширенішою причиною смерті серед молодих людей в Індії - країні, де один із найвищих рівнів самогубств у світі, повідомляє Reuters.

Перше в історії Індії національне дослідження смертей у країні засвідчило, що вік 56% усіх жінок і 40% чоловіків, які покінчили життя самогубством 2010 року, становив від 15 до 29 років.

Учені з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини виявили, що кількість жінок, які наклали на себе руки, дорівнює кількості жінок, які померли від ускладнень під час вагітності та пологів. Основноюпричиною смерті в тій самій віковій групі серед чоловіків визнано дорожньо-транспортні пригоди.

Дослідження показало, що самогубство забирає вдвічі більше молодих життів в Індії, ніж ВІЛ і СНІД. Найпоширенішою формою самогубства є отруєння, в основному шляхом поглинання пестицидів. Повішення визнано другою найпоширенішою формою суїциду серед чоловіків і жінок. Смерть від опіків становить близько 1/6 випадків самогубств серед жінок.

Вікрам Пател, професор міжнародного дослідницького центру психічного здоров'я, який очолив дослідження, сказав: незважаючи на високі показники, самогубства привертають значно менше суспільної уваги в Індії, ніж материнська смертність або СНІД. Він висловив надію, що дослідження допоможе переконати уряд працювати над поліпшенням психічного здоров'я в країні, де багато хто не має доступу до програм профілактики самогубств і до догляду за психічними захворюваннями, як-от депресія.

"Індія нині знаходиться в процесі перегляду національної програми охорони психічного здоров'я, і ми сподіваємося, що результати дослідження стануть доказами для поліпшення психічного здоров'я в Індії", - сказав він.

Дослідження, опубліковане в медичному журналі Lancet, засвідчило деякі розбіжності з тенденціями, які спостерігаються в інших частинах світу. На відміну від моделі, яку зазвичай розглядають у багатших країнах, найвищий рівень самогубств в Індії серед молодих, багатих і високоосвічених людей. Окрім того, на відміну від багатих держав, де рівень самогубств найвищий серед молодих людей, в Індії до самогубства найбільше схильні молоді жінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram