ГоловнаСвіт

Причетний до двох ДТП американський міністр покинув пост

Офіційна причина - погіршення здоров'я.

Причетний до двох ДТП американський міністр покинув пост

Міністр торгівлі США Джон Брайсон, який нещодавно став винуватцем двох ДТП, пішов у відставку.

Про те, що президент Барак Обама прийняв відповідну заяву міністра, йдеться на сайті Білого дому.

Крім того, Брайсон повідомив про свій відхід співробітників міністерства в листі, текст якого розміщено на сайті відомства.

Коментуючи відставку Брайсона, Обама висловив йому подяку за виконану роботу, відзначивши високу ефективність його діяльності. Про причини відставки президент не згадав. Тим часом сам Брайсон у листі до колег зазначив, що йде з тим, щоб не відволікати міністерство від роботи.

За даними The Washington Post, яке посилається на анонімного співробітника міністерства торгівлі, одним із чинників, що призвели до звільнення Брайсона, стало погіршення його здоров'я. Про решту причин його відставки джерело видання промовчало.

Звільненню Брайсона передував інцидент у штаті Каліфорнія, коли міністр двічі потрапляв у ДТП. Обидва рази його машина врізалася в автомобілі, які стояли попереду, причому чиновник із місця інциденту втік. Пізніше його знайшли без свідомості та госпіталізували. Через два дні він Брайсон пішов на лікарняний.

У бесіді з The Washington Post співробітник міністерства заявив, що Брайсон пережив епілептичний напад, проте сталося це до чи після аварій, невідомо. Тим часом у поліції щодо чиновника розпочали перевірку за підозрою в провокації ДТП і втечі з місця аварій. За попередніми відомостями, перед тим як сісти за кермо, Брайсон не вживав ані спиртного, ні наркотиків.

В окружній прокуратурі Лос-Анджелеса The Washington Post розповіли, що результатів поліцейської перевірки ще не отримували. У зв'язку з цим там відмовилися коментувати можливі наслідки для міністра.

Джон Брайсон працював на посаді міністра торгівлі з жовтня 2011 року. Тимчасово виконувачем обов'язки глави відомства призначено його заступника Ребекку Бленк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram