ГоловнаСвіт

Главі НОК Сирії відмовили в британській візі

Участь сирійської команди в Олімпійських іграх у Лондоні під питанням.

Главі НОК Сирії відмовили в британській візі
Фото: EPA/UPG

Британія відмовила у візі главі Олімпійського комітету Сирії генералу Муаффаку Джумаа, який тепер не зможе приїхати на літню Олімпіаду в Лондон, повідомляє BBC.

Муаффак вважається близьким другом президента Сирії Башара аль-Асада, режим якого піддається критиці з боку британського уряду та інших західних країн.

Британське міністерство внутрішніх справ і Міністерство закордонних справ відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, що залишається невідомим, чи зможуть сирійські спортсмени взяти участь в Олімпійських Іграх в Лондоні цього літа, проте присутність посадових осіб Сирії з "чорного" списку ЄС не вітається.

У травні прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив: "Сирійські спортсмени візьмуть участь в Олімпіаді, і це правильно, але давайте прояснимо: Великобританія ініціювала введення санкцій проти цієї ганебної влади, і всі, кого стосується заборона на в'їзд (на територію ЄС - ред. ), не будуть вітатися в Лондоні", - сказав він.

У британських ЗМІ циркулює інформація про можливу дискваліфікацію сирійської команди в контексті останніх подій в Сирії, де, за останніми даними ООН, в результаті сутичок з владою загинули понад 12 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram