ГоловнаСвіт

ООН: 1,5 млн сирійців потребують гуманітарної допомоги

Кількість сирійських біженців за кордоном становить 96 тисяч і продовжує зростати.

ООН: 1,5 млн сирійців потребують гуманітарної допомоги
архивное фото
Фото: comments.ua

ООН заявила в п'ятницю, що число людей, які потребують гуманітарної допомоги в Сирії зросло з 1 млн до 1,5 млн, повідомляє Reuters 22 червня.

Організація зазначає, що агентства з надання допомоги стикаються зі "значними" труднощами в доступі до більшої частини мирного населення, яке потребує основних товарів і захисту.

"До 1,5 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги в Сирії", - заявив прес-секретар Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) Йенс Лаерке на прес-брифінгу в Женеві.

УКГП повідомляє, що серед людей, які потребують допомоги, 350 тисяч у північній провінції Ідліб і близько 250 тисяч в місті Хомс, де більше ніж 100 громадських будівель були перетворені на тимчасові притулки для людей, які залишили власні домівки.

За даними на середину червня, Всесвітня продовольча програма ООН роздала продовольство 461 тисячі сирійців і планує збільшити це число до 850 тисяч у липні. Лаерке сказав, що організацію, яка оголосила 5 червня, що домовилася про реалізацію великої програми допомоги з сирійською владою, було "загнано в кут" погіршенням ситуації з безпекою в Сирії.

УКГП підкреслює, що були проведені розвідувальні місії, а перші гуманітарні центри будуть створені в Хомсі і Дейр аль-Зоре на сході.

"Однак, з огляду на погіршення ситуації в галузі безпеки, розгортання співробітників в польових відділеннях припинено", - заявило УКГП.

За даними Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН), більш ніж 96 тисяч сирійських біженців зараз зареєстровані в Іраку, Йорданії, Лівані і Туреччині - що на 20 тисяч більше, ніж за даними на 31 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram