ГоловнаСвіт

В Уругваї хочуть легалізувати марихуану

Уряд планує запропонувати молоді альтернативу важким наркотикам.

В Уругваї хочуть легалізувати марихуану
Фото: Newsru.com

Уряд Уругваю виступив з ініціативою легалізувати марихуану у країні, взявши під державний контроль усе виробництво та весь продаж канабісу.

Пропозицію включено в пакет із 15 заходів боротьби зі злочинністю на вулицях уругвайських міст, скерованих кабінетом міністрів президентові країни Хосе Альберто Мухіку Кордану.

Ініціатива влади зумовлена зростанням рівня злочинності серед неповнолітнього населення - головного споживача важчих наркотиків, зокрема кокаїну. Тож уряд планує запропонувати молоді альтернативу важким наркотикам.

За даними дослідження ООН, кожен четвертий злочин в Уругваї скоюють підлітки в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Відповідальність за вживання марихуани в уругвайських законах не передбачена. Проте розповсюдження чи зберігання цього наркотику - кримінальний злочин, за який може загрожувати до шести років в'язниці.

Збиток державі від незаконного обігу марихуани становить більш ніж 75 млн доларів.

Якщо запропонований урядом комплекс заходів схвалять, Уругвай стане першою країною в латиноамериканському регіоні, що офіційно легалізувала марихуану.

Коноплі, що містять психоактивну речовину тетрагідроканабінол, і виготовлені з них наркотики заборонені законом майже в усьому світі. Виняток становлять кілька країн, у яких дозволено вирощувати певну кількість або купувати невеликі дози для особистого споживання: це Нідерланди, Іспанія, Португалія, Чехія.

Медичне використання марихуани дозволено в Канаді, Ізраїлі та в деяких штатах США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram