ГоловнаСвіт

В Австралії майже витрачено запаси донорської крові

Червоний хрест закликає всіх, хто здавав кров, пройти процедуру повторно.

В Австралії майже витрачено запаси донорської крові
Фото: MEDDaily

Австралія опинилася перед обличчям масштабної кризи охорони здоров'я. У країні відчувається гостра нестача донорської крові. Запасів вистачить менш ніж на три дні.

Австралійський Червоний хрест повідомляє: якщо бути точними, то запасів усіх типів крові залишилося на 2,2 дня. Ця ситуація - результат поступового зниження обсягів крові, яку здають донори. З лютого кількість пожертвувань зменшилася на 27 000 порівняно з необхідною нормою.

Представник Служби крові Кеті Боул каже, що Червоний хрест не знає, в чому причина донорської кризи. "За останнє десятиліття фахівці ні разу не бачили нічого подібного", - пояснює Боул.

Червоний хрест закликав людей, які раніше вже здавали кров, терміново звернутися в службу і стати донором повторно. Це стосується і кожного здорового громадянина. Зважаючи на те, що пакет із кров'ю можна зберігати в середньому близько п'яти днів, необхідні постійні надходження матеріалу.

За статистикою, в якийсь момент життя переливання крові потрібно кожному третьому. Але кров здає лише кожен тридцятий австралієць. Нині ж донорів не вистачає. Експерти не роблять прогнозів щодо того, чи зміниться ситуація найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram