ГоловнаСвіт

Румунська інтелігенція вимагає відставки прем'єр-міністра

Інтелігенція підкреслює, що "скандал з плагіатом зобов'язує академічні кола проявити велику відповідальність до підготовки наукових кадрів країни.

Румунська інтелігенція вимагає відставки прем'єр-міністра
Виктор Понта
Фото: ukranews.com

Товариство молодих вчених Румунії, Асоціація з реформи університетської освіти, а також представники наукових кіл міста Тімішоара вимагають відставки прем'єр-міністра Віктора Понти через висунуті проти нього звинувачення у плагіаті.

Про це йдеться в розповсюдженому листі-зверненні представників громадськості Румунії.

"Звинувачення прем'єр-міністра Румунії в плагіаті завдає серйозної моральної шкоди румунській освіті та академічним дослідженням, і відставка керівника уряду може стати єдиним вірним кроком до повернення довіри до румунської наукової школи", - йдеться у зверненні.

Крім цього, університетська інтелігенція наголошує, що "скандал з плагіатом зобов'язує академічні кола Румунії проявити велику відповідальність до підготовки наукових кадрів країни".

Як повідомляло агентство, науковий журнал Nature опублікував статтю, в якій прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта звинувачується в копіюванні чужих наукових праць при підготовці своєї докторської дисертації 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram