ГоловнаСвіт

Німеччину очікує занепад у разі висилання іммігрантів, - експерти

На думку дослідників, масова депортація іноземців може призвести до громадянської війни.

Німеччину очікує занепад у разі висилання іммігрантів, - експерти
Обложка книги "Германия без иностранцев"
Фото: Lenta.ru

Двоє німецьких публіцистів лівого спрямування - Матіас Тіме і Пітт фон Бебенбург написали книгу "Німеччина без іноземців", в якій спробували оцінити наслідки гіпотетичного вислання всіх іммігрантів з ФРН.

На думку авторів, залишившись без турків, арабів, африканців і вихідців зі Східної Європи, Німеччина опиниться в скрутному становищі. Дослідники вважають, що різко скоротяться надходження до бюджетів усіх рівнів, можуть зникнути цілі галузі, які залежать від дешевої робочої сили, ВВП країни скоротиться на 8%, пенсійний вік буде підвищено до 67 років, а в країні зросте рівень злочинності.

Окрім того, Тіме і фон Бебенбург попередили, що масова депортація іноземців може призвести до громадянської війни, оскільки багато хто відмовиться їхати. Крім того, такий крок призведе до виходу Німеччини з ЄС, запровадження проти неї економічних санкцій, міжнародної ізоляції та погіршення іміджу країни у світі.

Як позначилося б можливе висилання іммігрантів на рівні безробіття, розмірах оплати праці некваліфікованих працівників, чисельності етнічних злочинних угруповань і частоті міжнаціональних конфліктів, автори книги докладно не вивчали.

За мету вони ставили дати відповідь на книгу Тіло Саррацина "Німеччина - самоліквідація", в якій той розкритикував надмірно ліберальну міграційну політику своєї країни і попередив про небезпеку неконтрольованого нашестя іноземців з мусульманських держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram