ГоловнаСвіт

Москва продасть колишні заводи Лужкова

Підприємство екс-мера обслуговує держзамовлення з виробництва приладів для кількох міністерств, відомств і самого уряду Москви.

Москва продасть колишні заводи Лужкова
Юрий Лужков
Фото: Lenta.ru

Уряд Москви продає активи, пов'язані з трудовою діяльністю колишнього мера Юрія Лужкова. Зокрема, найближчим часом будуть приватизовані ВАТ "Інститут пластмас", де Лужков працював після закінчення вузу, а також НВО "Хімавтоматика", яким екс-мер керував 10 років.

"Хімавтоматика" працює в галузі приладобудування. Зараз організація обслуговує держзамовлення з виробництва приладів для кількох міністерств, відомств і самого уряду Москви. Розквіт заводу стався саме за часів керівництва Лужкова в 70-80-і роки.

2001 року уряд Москви став власником контрольного пакету акцій "Хімавтоматика". Таким чином держава компенсувала мерії витрати на здійснення столичних функцій. Зараз мерія володіє 82,4% звичайних акцій товариства, а решту розподілено між колишніми і нинішніми співробітниками. Коли буде проведена оцінка вартості підприємства, наразі невідомо.

Щодо "Інституту пластмас", то в ньому Москві належить 66,5% акцій. Стартова вартість пакету, який буде виставлено на аукціон в найближчому листопаді, становитиме 1,8 млрд рублів. Висока вартість переважно визначається великою площею нерухомості, якою володіє інститут - 35 тисяч квадратних метрів.

Раніше повідомляли, що Юрій Лужков має намір відновити свою діяльність в галузі хімії та очолити Об'єднану нафтохімічну компанію (ОНХК). Умовою для свого приходу в структуру він назвав інвестиції співвласників у розмірі п'яти мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram