ГоловнаСвіт

Президент М'янми обіцяє стимулювати економіку і боротися з бідністю

Для цього уряду буде потрібна іноземна допомога.

Президент М'янми обіцяє стимулювати економіку і боротися з бідністю
Тейн Сейн
Фото: EPA/UPG

Президент М'янми і колишній генерал військової хунти Тейн Сейн заявив, що країна має намір послабити вплив держави на економіку та наголосив, що у "другій хвилі реформ" основну увагу приділять розвитку бідної країни після десятиліть застою, повідомляє Reuters.

Тейн Сейн, який, на думку міжнародного товариства, очолив "найбільший економічний капітальний ремонт" в М'янмі після вступу на посаду та збільшив приплив іноземних інвестицій в розвиток країни, також сказав, що незабаром парламент ухвалить новий закон про інвестиції.

"Першого року влади національний уряд швидко працював над політичними реформами і національним примиренням. З цього року ми працюємо над другою хвилею реформ, які приділятимуть особливу увагу розвитку країни і суспільства. З іншого боку, ми будемо продовжувати роботу з національного примирення, національного миру і стабільності, верховенства права, а також безпеки населення", - заявив Тейн Сейн.

Тейн Сейн, який вступив на посаду 15 місяців тому, після того, як військові передали владу його квазі-цивільному уряду, заявив, що необхідно розглянути питання про скорочення ролі держави в кількох ключових галузях, враховуючи телекомунікації, електроенергетику, лісове господарство, освіту, охорона здоров'я і "фінансові питання".

"Приватизація, яка (відбудеться) в другій хвилі урядових реформ, не означає, що ми маємо намір розбити (галузі) і продавати їх", - підкреслив він.

За його словами, уряд хоче збільшити ВВП на душу населення втричі до 2015-2016 фінансового року. Він також зазначив, що для стимулювання економіки знадобиться подальша іноземна допомога і експертиза.

"Якщо ви спостерігаєте за країнами, що розвиваються, їх державний бюджет не є достатнім для досягнення цілей (країни) в галузі розвитку... для боротьби з бідністю необхідні міжнародні гранти, допомога, кредити і технічна експертиза", - резюмував президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram