ГоловнаСвіт

У Сирії відновився обстріл Хомса

Урядові війська продовжують наступ на повстанців.

У Сирії відновився обстріл Хомса
архивное фото

Активісти сирійської опозиції кажуть, що урядові війська президента Башара Асада відновили обстріл в центральному місті Хомс, повідомляє AP 18-го червня.

Насильство в понеділок відновилося після того, як глава місії спостерігачів ООН в Сирії Роберт Муд звернувся з вимогою, щоб ворогуючі сторони дозволили евакуювати жінок, дітей, літніх і хворих людей, яким загрожує небезпека внаслідок бойових дій в Хомсі та інших зонах бойових дій.

Група активістів Сирійської обсерваторії з прав людини посилається на свідків з місця подій, які повідомляють про обстріл з боку урядових військ, а також про постріли і вибухи.

Опозиційні групи кажуть, що понад 14 тисяч осіб було вбито з моменту початку антиурядового повстання в березні 2011 року. Уряд країни, в свою чергу, заявляє про понад 3400 жертв з боку збройних сил Сирії.

Нагадаємо, що раніше заступник генсека ООН з миротворчих операцій Ерве Ладсус оголосив, що уряд втратив контроль над значними територіями і тепер намагається повернути їх військовими методами. В суботу мисія ООН в Сирії припинила свою діяльність через зростання насильства. Глава місії заявив, що через погіршення обстановки спостерігачі не можуть виконувати свою роботу. Повідомлення про сутички та бомбардування надходять практично з усієї території країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram