ГоловнаСвіт

Терорист-смертник убив головнокомандувача військовими силами Ємену

Ісламістські бойовики захищають свої укріплення.

Терорист-смертник убив головнокомандувача військовими силами Ємену
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Командувача військовими силами в південній провінції Ємена Аб'ян, Алі Салем Катан, убито внаслідок теракту в Адені в понеділок уранці після того, як армія почала наступ на укріплення бойовиків в цьому районі.

Про це повідомляє Reuters 18 червня.

За словами свідків, смертник, одягнений у пояс із вибухівкою, напав на генерал-майора Катана, коли той прямував на роботу. Салема було доправлено в лікарню, де він помер. Лікарі повідомляють, що внаслідок вибуху поранення отримали ще 12 осіб, у тому числі дев'ятеро солдатів.

Єменські аналітики кажуть, що вбивство пов'язане з "Аль-Каїдою" в Ємені, і, ймовірно, було здійснено в помсту за керівну роль Катана в наступі армії на бойовиків. Напад довів, що бойовики мають змогу завдати удар, незважаючи на втрату укріплень у районі на користь армії, яка відновила контроль над кількома містами провінції минулого тижня.

Ісламістські бойовики, підбадьорені слабким контролем центрального уряду, шаленіли на півдні Ємену торік, тоді, як екс-президент Алі Абдулла Салех боровся з протестами, внаслідок яких був повалений.

США, стурбовані очевидною силою угруповання "Ансар аль-Шаріат" (прихильники ісламського права), пов'язаної з "Аль-Каїдою", підтримали наступ єменської армії на бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram