ГоловнаСвіт

Глава Mail.Ru Group вкладе 25 млн доларів у роботів

Більшість інвестиційних фондів вкладають кошти в комп'ютерні та інтернет-технології.

Глава Mail.Ru Group вкладе 25 млн доларів у роботів
Глава Mail.ru Grup Дмитрий Гришин
Фото: Lenta.ru

Глава інтернет-холдингу Mail.Ru Group Дмитро Гришин створив інвестиційну компанію Grishin Robotics.

Grishin Robotics вкладатиме кошти в проекти в сфері "персональної робототехніки". Персональні роботи використовуються в індустрії розваг, домашньому господарстві, медицині та інших сферах, заявила представниця компанії Валерія Коміссарова.

Компанія планує інвестиції в розмірі 25 мільйонів доларів. В інтерв'ю TechCrunch Дмитро Гришин, випускник МГТУ імені Баумана, заявив, що Grishin Robotics готова вкласти по 1-5 мільйонів доларів у 10-20 проектів.

Гришин також підкреслює, що в останні роки інвестиції в робототехніку не задовольняли потреб цієї галузі. Більшість інвестиційних фондів вкладають кошти в комп'ютерні та інтернет-технології, розповів він.

Штаб-квартира Grishin Robotics розташована в Нью-Йорку, але компанія планує вести діяльність по всьому світу. Крім інвестиційної діяльності, Grishin Robotics готова надавати консультаційні послуги.

Дмитро Гришин обіймає в Mail.Ru Group посаду генерального директора. У березні 2012 року він став головою ради директорів холдингу після відходу з цієї посади Юрія Мільнера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram