ГоловнаСвіт

У США влаштують свято на честь гомосексуалістів

З 2011 року сексуальна орієнтація не може бути підставою для відмови в праві служити у військах.

У США влаштують свято на честь гомосексуалістів
Фото: ukranews.com

Пентагон влаштує цього місяця перше у своїй історії свято на честь гомосексуалістів і лесбіянок.

За словами Лайнеза, деталі заходу наразі розробляються, але вже відомо, що воно відбудеться в рамках так званого "місяця ЛГБТ (лесбіянок, гомосексуалістів, бі-та транссексуалів)" і буде приурочено до першої річниці скасування обмежень на службу представників нетрадиційної сексуальної орієнтації в збройних силах.

У червні у багатьох містах США проходять гей-паради, багато ресторанів і клубів прикрашено веселковими прапорами, а політики навперебій висловлюються на підтримку прав гомосексуалістів.

Нещодавно президент США Барак Обама викликав сенсацію, коли заявив, що підтримує одностатеві шлюби. Крім того, в спеціальній декларації до початку "ЛГБТ-місяці" він нагадав про переваги скасування закону Don't Ask Don't Tell.

"Завдяки скасуванню закону Don't Ask Don't Tell, американські гомосексуалісти, лесбіянки і бісексуали можуть служити своїй країні відкрито, чесно і без страху втратити роботу через те, кого вони люблять", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2010 року президент США Барак Обама підписав історичний закон про скасування закону, введеного за часів президента Білла Клінтона і прозваного Don't Ask Don't Tell ("Не питай, не говори"). Суть скасованого закону полягала в тому, що гомосексуалістам і лесбіянкам дозволено служити в збройних силах США, але одночасно заборонено розкривати свою сексуальну орієнтацію, а військовому командуванню - ставити питання про неї.

Гомосексуалісти вважали закон лицемірним і багато років домагалися реалізації права вільно говорити про свою орієнтацію, нехай навіть і на службі. Починаючи з 20 вересня 2011 року, сексуальна орієнтація не може бути підставою для відмови в праві служити у військах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram