ГоловнаСвіт

Матір Брейвіка розповіла, яким терорист був у дитинстві

За словами жінки, син змінився 2006 року.

Матір Брейвіка розповіла, яким терорист був у дитинстві

Норвежець Андерс Брейвік, якого звинувачують у вбивстві 77 осіб у липні 2011 року, був у дитинстві чуйним і турботливим хлопчиком, але коли виріс схибнувся на політиці та почав готуватися до "неминучої громадянській війни".

Про це розповіла у своїх свідченнях матір підсудного Венко Берінг, слова якої цитує агентство Reuters.

Суд Осло, який розглядав справу "норвезького стрілка", в четвер заслухав свідчення матері підсудного. Сама жінка не змогла особисто бути присутньою на процесі через стан здоров'я. Її письмові свідчення суду зачитав лікар-психіатр Торгейр Хусбю, який раніше провів із Берінг особисту бесіду.

"Він (Брейвік) добре вчився, у нього були друзі. Він був добрий, завжди був прив'язаний до мене, допомагав мені, чим тільки міг. Він був чудовим. Він був неймовірно добрий і турботливий", - написала Берінг про дитячі роки свого сина .

2006 року, за словами матері,поведінка Брейвіка почала сильно змінюватися.

"Нам завжди було весело разом, але потім він почав говорити лише про політику, про неминучу громадянську війну. Говорив голосно, з надривом, навіть коли я намагалася уникати цих тем", - розповіла матір підсудного.

У цей же період, за словами Венко Берінг, її син почав регулярно відвідувати спортзал, захопився комп'ютерними іграми, а також схибнувся на чистоті та порядку.

"Він звинувачував мене у спілкуванні з дуже великою кількістю людей, які можуть бути заразними. Він почав їсти у своїй кімнаті, а після їжі виставляти тарілки за двері. Гуляючи, він закривав обличчя руками і якийсь час носив на обличчі маску", - йдеться в показах жінки.

Про можливі причини таких різких змін у поведінці сина Венко Берінг не повідомила. За її словами, вона розуміла, що Андерс Брейвік сходить з розуму і йому необхідне лікування.

Нагадаємо, раніше Венко Берінг у своїх письмових свідченнях зазначила, що "половина того, що Брейвік сказав поліції, є брехнею". За її запевненням, його розповіді про закордонні подорожі та здобуту освіту сильно перебільшені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram