ГоловнаСвіт

Кіпр попросив у Росії ще 5 мільярдів євро

Торік російська сторона вже погодилася виділити острову кредит на 2,5 мільярда євро.

Кіпр попросив у Росії ще 5 мільярдів євро
Здание ЦБ Кипра
Фото: Lenta.ru

Влада Кіпру звернулася до Росії з проханням виділити середземноморської республіці двосторонній кредит на п'ять мільярдів євро. Про це пише The Daily Telegraph із посиланням на публікацію в кіпрській газеті Alithia.

Торік російська сторона вже погодилася виділити Кіпру антикризовий кредит на 2,5 мільярда євро. Зазначали, що виділена сума становить близько 10 відсотків кіпрського ВВП.

Кошти потрібні Кіпру, щоб докапіталізувати місцеві банки, становище яких опинилося під загрозою через боргову кризу єврозони. 12 червня міжнародне агентство Moody's знизило рейтинги двох найбільших банків Кіпру - Bank of Cyprus і Hellenic Bank, а третього за величиною - Cyprus Popular Bank - відправило на перегляд із можливим пониженням.

Як вказує The Daily Telegraph, загальний обсяг ризиків кіпрських банків за грецькими інвестиціями оцінюють у 23 мільярди євро, що перевищує ВВП Кіпру за 2011 рік (17,3 мільярда євро). При цьому тільки Cyprus Popular Bank до кінця червня знадобляться 1,8 мільярда євро, щоб наростити капітал і виконати вимоги фінансових регуляторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram