ГоловнаСвіт

Сирійська армія увійшла в місто на кордоні з Іраком

Під час танкового обстрілу загинув командир повстанців.

Сирійська армія увійшла в місто на кордоні з Іраком
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Активісти опозиції заявили, що сотні сирійських солдатів за підтримки танків увійшли в місто Дейр аль-Зор на північному сході Сирії, намагаючись викурити повстанців зі столиці нафтовидобувної провінції на кордоні з Іраком.

Про це повідомляє Reuetrs 13 червня.

Повстанці кажуть, що протягом останніх тижнів бійці, які діють під егідою Вільної сирійської армії, нападали на блокпости і танки на дорозі із Дейр аль-Зор до кордону Іраку. Унаслідок нападів убито чи поранено десятки солдатів і знищено кілька танків та бронетранспортерів.

Опозиційні джерела та дипломати говорять, що протягом останніх кількох місяців значні частини провінції потрапили під контроль повстанців у зв'язку з розпадом союзів між владною елітою алавітів і сунітськими племенами. Через це перекрито шляхи постачання сирійської армії.

Згідно з першими доповідями повстанців,

унаслідок танкового обстрілу в місті Дейр аль-Зор, який знаходиться на правому березі річки Євфрат, загинули щонайменше три людини і десятки отримали поранення. Серед жертв обстрілу називають командира повстанців Салеха аль-Шохата. Повстанці зазначають, що лікарня аль-Нур у центрі міста заповнена пораненими. Повстанці відповіли урядовим військами реактивними гранатами, які пошкодили чотири броньовані автомобілі.

"Армія намагається стягнути повстанців із сіл і селищ поблизу Дейр аль-Зор у місто", - заявив повстанець Таїб Абу аль-Хейр.

Інший повстанець наголосив, наскільки випадковим є бомбардування, заявивши, що в результаті обстрілу пошкоджено відділення державної пошти.

За даними ООН, жертвами державного перевороту в Сирії стало не менш ніж 10 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram