ГоловнаСвіт

Бразилія підвищить кредити своїм штатам до $4,8 млрд

Найбільша економіка Латинської Америки намагається перешкоджати уповільненню економічного зростання.

Бразилія підвищить кредити своїм штатам до $4,8 млрд
Гвидо Мантега
Фото: EPA/UPG

Міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега заявив, що уряд країни,який стурбований впливом глобальних потрясінь ринку на економічне зростання країни, надасть до 10 млрд реалів ($4,8 млрд) своїм штатам і може повернути нещодавнє підвищення податків на фінансові транзакції (IOF).

Про це повідомляє Reuters 13-го червня з посиланням на бразильську газету O Globo.

Мантега заявив, що екстрену кредитну лінію, яка фінансуватиметься за рахунок державного банку розвитку BNDES, буде представлено 27 губернаторам штатів на конференції в цю п'ятницю.

O Globo також зазначила, що кредитна лінія є частиною пакету з запобігання подальшому уповільненню економічного зростання Бразилії цього року. Газета зазначає, що минулого року найбільша економіка Латинської Америки збільшилася на 2,7% і є ризик, що цього року зростання економіки сповільниться.

Мантега повідомив газеті, що уряд визнає необхідність "змінити шлях економічної політики і об'єднати фінансову перебудову з різними типами стимулів" у боротьбі з фінансовою кризою, яка є наслідком погіршення боргової кризи єврозони.

Бразилія, оточена наслідками світової кризи, котра підірвала попит на товари експорту і перешкоджає інвестиціям місцевих ділових кіл і промисловості, намагається відродити економічний бум, який призвів до зростання економіки країни на 7,5% 2010 року.

Прес-секретар міністерства фінансів Бразилії підтвердила, що Мантега дав інтерв'ю газеті у вівторок, але відмовилася повідомити подробиці.

Мантега сказав Globo, що якщо криза поглиблюватиметься, уряд може розглянути можливість перегляду деяких із заходів, вжитих більше року тому, коли валюта країни набирала сили щодо долара США. "Першим у списку" цих заходів буде підвищення податку за кредитами строком до п'яти років, який отримали місцеві компанії за кордоном.

"Деякі з цих заходів можуть бути переглянуті в будь-який момент", - резюмував Мантега та додав, що питання про підвищення податку за кредитами вимагає ретельного розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram