ГоловнаСвіт

Китай звинувачують в експорті "заборонених товарів" в КНДР

Ракети КНДР можуть виявитися макетами.

Китай звинувачують в експорті "заборонених товарів" в КНДР
архивное фото
Фото: sibnovosti.ru

Міністерство закордонних справ Китаю заперечує звинувачення, що китайські компанії експортували "заборонені товари" в Північну Корею.

Про це повідомляє Reuters 13-го червня.

Японська газета Asahi Shimbun цитує японські урядові джерела, які говорять, що в серпні минулого року китайські компанії експортували в КНДР чотири найбільші мобільні пускові установки, здатні перевозити і запускати балістичні ракети. Японський уряд називає дії китайських компаній порушенням резолюції Радбезу ООН.

Офіційний представник китайського МЗС Лю Веймінь заявив, що Китай не порушував санкції ООН проти продажу ракетних технологій Пхеньяну.

Нагадаємо, що на параді на честь 100-річчя Кім Ір Сена КНДР продемонструвала свої нові міжконтинентальні балістичні ракети KN-08S. Ракети було завантажено на величезні ракетоносії. Пхеньян особливо виділив їх, показавши наприкінці параду. Демонстрація ракет спричинила міжнародний резонанс, але військові аналітики вважають, що нові ракети КНДР можуть бути просто макетами.

Китай, який є головним союзником Північної Кореї, ще в квітні цього року заявив, що не порушив жодних міжнародних правил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram