ГоловнаСвіт

Російська опозиція готує мітинг на ювілей Путіна

Удальцов пропонує збиратися на "безстрокові народні гуляння".

Російська опозиція готує мітинг на ювілей Путіна
Фото: EPA/UPG

Керівник "Лівого фронту" Сергій Удальцов запропонував провести наступну масову акцію опозиції 7 жовтня, в день народження президента РФ Володимира Путіна.

Про це він заявив під час свого виступу на "Марші мільйонів".

Також Удальцов запропонував почати безстрокові народні гуляння з вимогою звільнити 13 осіб, затриманих за підозрою в причетності до масових безладів на Болотній площі 6 травня, а перед новим мітингом - провести по всій Росії попереджувальний політичний страйк та акції.

"Я пропоную провести безстрокові народні збори, народні гуляння та зібрання - мирні, але наполегливі - з вимогою звільнити наших братів", - сказав він.

На мітингу на проспекті Сахарова, крім Удальцова, виступили письменник Дмитро Биков, політик Борис Нємцов, колишній в'язень Сергій Мохнаткін, еколог Наталія Знаменська і депутат від "Справедливої Росії" Ілля Пономарьов. Мітинг вели еколог Євгенія Чирикова і депутат Держдуми від "Справедливої Росії" Дмитро Гудков.

Нагадаємо, за оцінкою ГУ МВС у Москві, в акції беруть участь близько 18 тисяч осіб. Очевидці говорять про 50-60 тисяч учасників, Сергій Удальцов зі сцени заявив про 100 тисяч, а Ілля Пономарьов - про 200 тисяч осіб, які прийшли на мітинг. Заявлене число учасників "Маршу мільйонів" - 50 тисяч осіб.

"Марш мільйонів" розпочався в Москві близько полудня. З першої години дня учасники йшли ходою по бульварах від кінотеатру "Пушкінський" до проспекту Сахарова, а близько 14:30 почався мітинг. Після нього на сцені виступатимуть музиканти, в тому числі Гліб Самойлов і Noize MC. Згідно з домовленістю організаторів із мерією Москви, захід має закінчитися о 18:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram