ГоловнаСвіт

Аннан стурбований новою хвилею насильства в Сирії

Урядові війська Башара Асада стали використовувати важке озброєння.

Аннан стурбований новою хвилею насильства в Сирії
архивное фото
Фото: davidicke.com

Міжнародний посередник ООН і ЛАД щодо Сирії Кофі Аннан у понеділок заявив, що глибоко стурбований обстрілом повстанських опорних пунктів у провінції Хама і повідомленнями про використання мін, вертольотів і танків в місті Аль-Хаффа на узбережжі.

Про це повідомляє Reuters 11-го червня.

"Це (обстріл) свідчить про те, що велика кількість мирного населення опинилися в пастці в цих містах", - заявив офіційний представник Аннана Ахмад Фаузі.

Аннан закликав уряд Сирії надати військовим спостерігачам ООН, які стежать за припиненням вогню в Сирії, доступ до прибережного міста Аль-Хаффа.

"Спільний спеціальний посланець вимагає, щоб усі сторони вжили заходів для того, щоб мирне населення не постраждало, і вимагає, щоб військовим спостерігачам ООН негайно дозволили доступ до міста Аль-Хаффа", - підкреслив Фаузі.

Нагадаємо, що на нараді Ради безпеки ООН 9-го червня Генсек ООН Пан Гі Мун заявив, що Сирії загрожує реальна небезпека громадянської війни. Він закликав міжнародне співтовариство вжити сміливих і узгоджених заходів з припинення насильства в Сирії. Аннан, в свою чергу, виступив з новою пропозицією щодо мирного врегулювання сирійського конфлікту і визнав провал діючої мирної угоди.

Повстання проти режиму президента Башара Асада почалися в березні 2011 року. Від тоді, за даними ООН, жертвами конфлікту стали понад 10 тисяч людей. Сирійські активісти оцінюють кількість жертв в 13 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram