ГоловнаСвіт

Під час обшуку у квартирі Собчак знайшли 1,5 млн євро

Слідчим належить перевірити походження грошей.

Під час обшуку у квартирі Собчак знайшли 1,5 млн євро

Під час обшуку в рамках справи про безлади на Болотній площі 6 травня в апартаментах опозиціонерки Ксенії Собчак виявили велику суму грошей.

Слідчим належить перевірити походження 1,5 млн євро, які знайшли у сейфі у квартирі на 4-й Тверській-Ямській вулиці 11 червня.

До світської левиці правоохоронні органи прийшли через запис, розміщений у блозі після мітингу на Болотній площі. У пості Ксенія Анатоліївна заявила про те, що не прийшла на акцію, оскільки знала, як усе закінчиться.

"Під час обшуку квартири знайдено близько 100 тисяч євро і доларів, - розповів один з очевидців, який побував удома в Собчак. - У сейфі лежало ще приблизно 1,5 млн євро. Гроші розкладено по різних конвертах. Загальну суму зараз підраховують. Для чого у квартирі напередодні нової опозиційної акції зберігалося стільки грошей - належить з'ясувати.

На деяких конвертах із грошима зроблено цікаві написи, які слідству також належить розшифрувати. Наприклад, є позначка: "За захід у Казані 32 000". Йдеться про якісь опозиційні акції чи про виступи на корпоративах - поки не відомо.

Тим часом обшук апартаментів самої Ксенії Анатоліївни на 4-й Тверській-Ямській вулиці в планах дій слідчих не фігурував. Однак адвокат Собчак підтвердив, що слідчі працюють саме в цій квартирі його підопічної.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у квартирі одного з лідерів опозиції Олексія Навального проходить обшук.

Також обшуки провели у ведучої Ксенії Собчак і Бориса Нємцова.

Опозиція пов'язує обшуки з "Маршем мільйонів", який пройде в Москві у вівторок. Московська мерія узгодила проведення нового "Маршу" 12 червня від Страсного бульвару Бульварним кільцем, а тоді з мітингом на внутрішній стороні проспекту Сахарова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram