ГоловнаСвіт

Міліція обшукує квартири російських опозиціонерів

Правоохоронці вже побували у Собчак, Навального та Нємцова.

Міліція обшукує квартири російських опозиціонерів
фото из архива
Фото: expert.ru

У квартирі одного з лідерів опозиції Олексія Навального відбувається обшук.

Про це він сам повідомив у своєму мікроблозі на Twitter.

"У мене вдома триває обшук. У справі про масові заворушення. Ледь двері не розпиляли", - пише Навальний у своєму Twitter.

"Адвоката Навального Михайлову омонівці не пускають в під'їзд будинку, де живе Олексій", - повідомляє в Twitter відомий блогер Рустем Адагамов.

Блогер пише і про обшук у квартирі Ксенії Собчак.

Також про обшуки у Ксенії Собчак і Бориса Нємцова повідомляє журналістка Ольга Романова.

"У Ксенії Собчак обшук - за словами Михайла Маглова, якого вже затримали і везуть кудись по Ярославці. У Нємцова під дверима менти (але Бориса за дверима немає)", - написала вона у своєму блозі в Facebook.

Цю інформацію підтверджує головний редактор "Щоденного журналу" Олександр Риклін.

Пізніше з'явилася інформація про обшуки в квартирах лідерів руху "Солідарність" Іллі Яшина і Бориса Нємцова. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-секретаря руху Ольгу Шоріну.

За її словами, Нємцова і Яшина зараз немає вдома.

Інформацію про обшуки в опозиціонерів підтвердив офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

"Зокрема, заходи проводяться у Олексія Навального, Сергія Удальцова, Іллі Яшина та інших. Всього слідство планує провести сьогодні не менше ніж десять обшуків", - наводить слова Маркіна РИА "Новости".

Нещодавно повідомляли про обшуки, які пройшли в квартирах активістів незареєстрованої партії "Інша Росія" і руху "Лівий фронт".

Опозиція пов'язує обшуки з "Маршем мільйонів", який відбудеться в Москві у вівторок. Московська мерія узгодила проведення нового "Маршу" 12 червня від Страсного бульвару по Бульварному кільцю з мітингом на внутрішній стороні проспекту Сахарова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram