ГоловнаСвіт

Прохоров має намір судитися з Путіним

Екс-кандидат в президенти РФ вирішив оскаржити результати виборів.

Прохоров має намір судитися з Путіним
Фото: rbc.ru

Екс-кандидат в президенти РФ, бізнесмен Михайло Прохоров, якого під час виборчої кампанії підозрювали в роботі на владу та називали проектом Кремля, схоже, має намір довести недоброзичливцям помилковість цієї думки.

Цього тижня штаб Прохорова направив до судів перші 50 позовів за підсумками президентських виборів. Екс-кандидат оскаржує результати виборів у Москві, Московській області, Приморському краї, Петербурзі та Рязані.

За підсумками виборчої кампанії до штабу надійшло близько п'яти тисяч повідомлень від спостерігачів, найбільш переконливі з них лягли в основу заяв, поданих до суду. Переважно це розбіжності між даними в отриманих спостерігачами копіях протоколів і офіційними результатами голосування, порушення при складанні списків виборців і підрахунку голосів.

Досі підсумки виборів президента не оскаржував ніхто з учасників кампанії. Наприклад, КПРФ вирішила не судитися через те, що оскаржити в Страсбурзькому суді результати такої тяганини не можна, а російське правосуддя, вважають комуністи, завідомо не здатне поставити під сумнів легітимність обраної влади.

Боротися з політичними опонентами Прохоров має намір, однак, не стільки в судах, скільки шляхом створення власної партії.

Вступати в свою ж партію Прохоров, однак, не буде. Про плани створення "Громадянської платформи" чисельністю 500 осіб бізнесмен оголосив на початку тижня і зазначив, що мова йде про принципово нову концепцію функціонування політичної сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram