ГоловнаСвіт

Для Брейвіка в'язницю переобладнають у психлікарню

Норвезький парламент зробить жорсткішими закони про утримання неосудних злочинців.

Для Брейвіка в'язницю переобладнають у психлікарню

Відділення тюрми "Іла" можуть перебудувати під психіатричну лікарню для норвезького терориста Андерса Брейвіка, якщо його визнають неосудним.

Про це пише Verdens Gang із посиланням на представника міністерства охорони здоров'я Робіна Косса.

Брейвіка утримують у цій в'язниці, відколи взяли під варту.

Так норвезький уряд вперше підтвердив, що в кожнім разі Брейвіка помістять у в'язницю "Іла" - незалежно від рішення суду з приводу його осудності. Утім, керівництву психіатричного відділення "Іли" доведеться отримати підтвердження від держави, що це місце надається для утримання злочинця. Найближчим часом норвезький парламент повинен ухвалити нові, жорсткіші закони щодо охоронюваних психіатричних лікарень для злочинців.

Як стало відомо, під клініку переобладнують те крило, в якому вже зараз утримують Брейвіка. Витрати на перебудову становлять від одного до двох мільйонів норвезьких крон (приблизно 130-260 тисяч євро). Будівельні роботи майже завершено.

Нагадаємо, раніше норвезька влада мала намір найняти для Брейвіка спеціальних сусідів по камері, з якими він міг би спілкуватися.

Нагадаємо, 22 липня 2011 року Брейвік скоїв подвійний теракт, підірвавши бомбу в урядовому кварталі Осло і влаштувавши стрілянину на острові Утойя, де працював молодіжний табір. Його жертвами стали 77 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram