ГоловнаСвіт

Ромні випереджає Обаму за збором коштів для виборів

Республіканець заявляє, що американці втомилися від обіцянок його опонента.

Ромні випереджає Обаму за збором коштів для виборів

Кандидат у президенти США від республіканців Мітт Ромні зібрав на свою передвиборну кампанію майже на $17 млн більше, ніж демократ Барак Обама.

Такі дані опублікували в четвер передвиборні штаби обох кандидатів.

Згідно з даними, Ромні та республіканці зібрали $76,8 млн, а Обама і Демократична партія - 60 млн.

Зараз на рахунках штабу Ромні 107 млн доларів - трохи менше, ніж 115 млн доларів, які мали Обами та його прихильники наприкінці квітня.

Обама поступився за обсягом отриманих пожертвувань, навіть незважаючи на 15 млн доларів, зібраних завдяки квиткам, ціни на котрі сягали 40 тис. доларів.

Обидва кандидати активно збирають кошти, готуючись до виснажливої кампанії, яка триватиме до листопадових виборів.

Обама цього тижня агітував у штатах Каліфорнія і Невада, а Ромні - в Техасі.

Дані, які щомісяця публікують штаби кандидатів, не включають мільйонів доларів, які збирають незалежні комітети на їхню підтримку.

У травні Ромні набрав більшість голосів делегатів на з'їзді Республіканської партії, що гарантує йому офіційне висування.

Штаб Обами повідомив, що в травні було отримано пожертвування від 572 тис. американців, причому 147 тис. із них раніше не давали грошей на переобрання нинішнього президента США. 98% пожертвувань становили менш ніж 250 доларів.

Серед пожертвувань на користь Ромні, за даними його штабу, суми менш ніж 250 доларів становили 93%. Загальна сума цих дрібних пожертв становила 12 млн доларів.

"Потужні результати наших зборів коштів - це ознака того, що американці втомилися від порушених обіцянок президента Обами і хочуть зміни курсу в Білому домі", - заявив голова національного комітету Республіканської партії Рейнс Прібус.

Обидва табори в травні зібрали значно більше коштів, ніж у квітні, причому в Обами і демократів приріст був дещо більшим, ніж у республіканців, і становив 43,6 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram