ГоловнаСвіт

У Греції під час ток-шоу політик напав на жінок

Ведучий телешоу під час гострої фази дискусії бігав навколо її учасників, викрикуючи: "Ні, ні, ні!".

У Греції під час ток-шоу політик напав на жінок
Кадр телеканала ANT
Фото: Lenta.ru

Прокуратура Афін видала ордер на арешт представника ультраправої грецької партії Іліаса Касідіаріса, який напав відразу на двох жінок із конкуруючих партій під час теледебатів.

Депутат-націоналіст із партії "Золотий світанок" вступив у перепалку щодо нафтовидобутку біля берегів Криту з Реною Дору з лівої партії "Сіріза" і Ліаною Канеллі, що представляє комуністів.

Під час дискусії Дору нагадала присутнім, що її опонент (колишній спецназівець) фігурує у справі про озброєне пограбування. Касідіаріс був відверто не в настрої переводити розмову на цю тему: він схопив склянку з водою, що стояла на столі, і різким рухом виплеснув вміст на представницю "Сіріза".

Ідеологічно близька Дору комуністка кинулася на захист потерпілої, вдаривши 31-річного націоналіста газетою, що лежала на столі. Той у відповідь зайняв бойову стійку, відштовхнув Канеллі на зручну відстань і завдав їй серію з трьох ударів у голову. Немолода жінка від цього ледь не впала на підлогу.

Ведучий телешоу Гіоргос Пападакіс під час гострої фази дискусії бігав навколо її учасників, викрикуючи: "Ні, ні, ні!".

Після інциденту Касідіаріс вирішив не продовжувати розмову та покинув студію. Тепер його розшукує поліція: депутату можуть висунути звинувачення в нападі на людину.

Партію "Золотий світанок" у Греції багато хто вважає неонацистською через її нетерпиме ставлення до нелегальних іммігрантів. За підсумками нещодавніх виборів, активісти цієї партії вперше з 1974 року потрапили в парламент.

Оскільки травневі парламентські вибори не виявили однозначного переможця, в середині червня грекам знову доведеться йти до виборчих дільниць. Фаворитом на цих виборах наразі вважають партію "Сіріза".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram