ГоловнаСвіт

Британія хоче захистити свій фінансовий сектор

У разі створення банківського союзу в єврозоні.

Британія хоче захистити свій фінансовий сектор
архивное фото

Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн заявив у четвер, що Великобританія прагнутиме гарантій, щоб захистити свій фінансовий сектор, якщо в єврозоні буде створено банківський союз.

Про це повідомляє Reuters.

Осборн також закликав єдиний валютний блок використовувати свої фонди порятунку, щоб рекапіталізувати проблемні банки Іспанії.

"Британія ніколи не стане частиною жодного банківського союзу в єврозоні. Я думаю, що Великобританія вимагатиме певних гарантій, якщо (в єврозоні) буде (створено) повномасштабний банківський союз", - сказав Осборн.

Британія має намір захищати інтереси лондонського Сіті, свого фінансового центру, який забезпечує значну частину податкових доходів держави.

Осборн сказав, що будь-які значні кроки в напрямку загального страхування вкладників банку в зоні євро зажадають унесення змін до договору, який, своєю чергою, вимагає згоди Великобританії. Він виступив за кілька годин до зустрічі прем'єр-міністра Девіда Кемерона з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Берліні. На зустрічі обговорюватимуть кризу єврозони.

Дипломатичні відносини Великобританії з іншими членами Європейського Союзу доволі неоднозначні. Поради Лондона, як покласти край кризі, не завжди вітаються, оскільки Великобританія не є членом зони євро. Утім, доля британської економіки тісно пов'язана з тим, що діється в єдиному валютному блоці.

"Що зрозуміло... Іспанії необхідно реструктурувати свою банківську систему, їй потрібні ресурси для цього. Як саме це буде зроблено... повинно бути турботою уряду Іспанії та зони євро", - зазначив Осборн, додавши, що одна з речей, які EFSF (Європейський фонд фінансової стабільності) у змозі зробити - це підтримати банківську систему єврозони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram