ГоловнаСвіт

Уго Чавесу залишилося жити пару місяців

Ракове захворювання очільника держави перейшло у критичну стадію.

Уго Чавесу залишилося жити пару місяців
Уго Чавес
Фото: ukranews.com

За словами незалежних експертів, президент Венесуели Уго Чавес може не дожити до виборів.

Як стало відомо американському журналістові Дену Разеру, ракове захворювання Уго Чавеса перейшло у критичну стадію. Відповідна інформація потрапила до журналіста від "високого анонімного джерела, близького до Чавеса, яке знає історію його хвороби". Анонімний венесуельський експерт повідомив представників західних ЗМІ про тип ракового захворювання, від якого потерпає голова держави.

За словами джерела, у президента Венесуели метастатична рабдоміосаркома. Вона вражає м'язи кінцівок, шо, як правило, розвивається в людей у пізньому зрілому віці. Цей діагноз ставить під сумнів участь Чавеса в президентських виборах, призначених на 7 жовтня.

Раніше нинішній керівник держави заявляв, що не сумнівається у власному переобранні. Якщо інформація, отримана від анонімного джерела, є правдивою, жити Уго Чавесу залишилося щонайбільше два місяці.

Нагадаємо, про серйозні проблеми Чавеса зі здоров'ям стало відомо влітку 2011 року, коли венесуельський президент вперше вирушив на тривале лікування на Кубу. Пізніше Чавес розповів, що в нього виявили ракову пухлину і вирізали її. Згодом венесуельський президент побував у Гавані ще кілька разів і пройшов кілька курсів хіміотерапії, а в лютому 2012 року - операцію з видалення другої пухлини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram