ГоловнаСвіт

Сорос дав Європі три місяці на подолання кризи

За оцінками Сороса, до осені Німеччина вичерпає свій запас міцності.

Сорос дав Європі три місяці на подолання кризи

Американський інвестор-мільярдер Джордж Сорос вважає, що Європа має щонайбільше три місяці для порятунку єдиної валюти.

Свій прогноз фінансист зробив у рамках промови про нестабільність на фінансових риках на Фестивалі економіки, що проходить в італійському місті Тренто.

"Моя думка зводиться до того, що влада ЄС має тимчасове вікно терміном три місяці. За цей час вона може виправити свої помилки і переглянути політику", - заявив Сорос.

Як він пояснив пізніше, під владою малися на увазі уряд Німеччини і керівництво Бундесбанку. "Під час кризи кредитори займають місце біля керма, без Німеччини та її підтримки тут нічого не можна вирішити", - додав він.

За оцінками Сороса, до осені Німеччина вичерпає свій запас міцності, і канцлеру Анґелі Меркель не здобути підтримки громадян країни для тих заходів, яких Німеччина уживає, щоб урятувати своїх союзників. Саме тому термін, відведений Європі, спливає після трьох місяців.

"Влада європейських країн досі не розуміє причини своєї кризи. Вона вважає, що це бюджетна проблема, тоді як це радше проблема банківського сектору і проблема конкурентоспроможності виробництва", - поділився своїми міркуваннями Сорос.

Сорос також порушив тему виходу Греції з єврозони.

За прогнозом Сороса, парламентські вибори у Греції 17 червня пройдуть "під знаком страху вигнання з Євросоюзу", і перемогу на них, швидше за все, отримають політичні сили, готові виконувати вимоги кредиторів. Однак, зазначив відомий інвестор, який би уряд не прийшов до влади в Греції, "він не зможе виконати ці вимоги, і восени нас очікує кульмінація кризи в цій країні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram