ГоловнаСвіт

Тигран Саркісян зберіг посаду прем'єра Вірменії

Політик очолює уряд країни з квітня 2008 року.

Тигран Саркісян зберіг посаду прем'єра Вірменії
Фото: http://ria.ru/

Тигран Саркісян зберіг посаду прем'єр-міністра Вірменії в новому уряді.

Як повідомляє "Интерфакс", пропозицію президента країни Сержа Саргсяна призначити прем'єром Саркісяна одностайно підтримали в уряді та в раді Республіканської партії Вірменії (РПВ), що має більшість місць у парламенті.

Тигран Саркісян очолює уряд Вірменії з квітня 2008 року. Раніше прес-секретар РПВ Едуард Шармазанов говорив, що, дуже ймовірно, він збереже посаду прем'єр-міністра в новому уряді, сформованому за підсумками нещодавніх парламентських виборів.

Шармазанов розповів, що на своїх місцях також залишаться міністр оборони Сейран Оганян, міністр закордонних справ Едвард Налбандян і міністр з надзвичайних ситуацій Армен Еріцян.

Парламентські вибори у Вірменії відбулися 6 травня. За результатами голосування, РПВ отримала 69 із 131 місця. Партія "Квітуча Вірменія" отримала 37 мандатів, опозиційний Вірменський національний конгрес - 7 місць. Інші місця розподілилися між партіями "Спадщина", "Орінац Єркір" ("Країна законності") і "Дашнакцутюн" ("Вірменське революційне співтовариство"), ще одне місце дісталося безпартійному кандидатові.

Перше засідання парламенту нового скликання відбулося 31 травня. Того самого дня попередній уряд Вірменії пішов у відставку. Відповідно до закону, уряд слід сформувати щонайпізніше через 20 днів після призначення прем'єр-міністра.

Як повідомляли раніше, РПВ сформує владну коаліцію в парламенті з партією "Орінац Єркір". Ці дві партії розподілять між собою міністерські портфелі; очікується, що "Орінац Єркір" отримає три з них: крім Еріцяна, представниками цієї партії в уряді будуть міністр транспорту та зв'язку Манук Варданян і міністр сільського господарства Серго Карапетян, які входили до складу попереднього уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram