ГоловнаСвіт

Таїландська опозиція заблокувала парламент

"Жовті сорочки" почали акцію протесту близько сьомої години ранку за місцевим часом.

Таїландська опозиція заблокувала парламент
Фото: svobodanews.ru

Опозиційні активісти Народного альянсу за демократію, відомі як "жовті сорочки", заблокували парламент Таїланду.

Пікетники виступають проти ухвалення "закону про примирення" - цей документ має розглядати парламент 1 червня. На думку опозиції, закон фактично буде амністією для колишнього прем'єр-міністра Таїланду Таксина Чинавата, який утік з країни 2008 року.

"Жовті сорочки" почали акцію протесту близько сьомої години ранку за місцевим часом, а ближче до полудня до них долучилися й інші опозиційні активісти - так звані "різнокольорові сорочки". Біля будівлі парламенту в Бангкоку зібралися більш ніж тисяча осіб.

Через те, що опозиція заблокувала вхід до будівлі парламенту, спікер Сомсак К'яртсуран був змушений перенести обговорення законопроекту на пізніший час.

Таксин Чинават очолював уряд Таїланду з 2001-го по 2006 рік, після чого його відсторонили від влади внаслідок військового перевороту. 2008 року Чинавату, який повернувся до Таїланду з-за кордону, висунули звинувачення в корупції і зловживанні владою. Колишнього прем'єра заарештували, але йому вдалося домогтися звільнення під заставу. Потім Чинават, який відвідував відкриття Олімпіади в Пекіні, вирішив не повертатися на батьківщину, а втік до Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram