ГоловнаСвіт

У Литві ув'язнений вимагає дозволити перегляд еротичних фільмів

Колишній лідер злочинного угруповання не хоче безкоштовно працювати.

У Литві ув'язнений вимагає дозволити перегляд еротичних фільмів
Альгимантас Вертялка
Фото: Lenta.ru

Колишній лідер литовської банди "Тюльпани" Альгімантас Вертялка, який відбуває довічне ув'язнення, вимагає перевести його в іншу в'язницю. У суді, де розглядалося ця прохання, ув'язнений скаржився на несправедливе, на його думку, ставлення з боку адміністрації Лукишкської в'язниці (в Вільнюсі), де він зараз перебуває.

Зокрема, Вертялка обурювався тим, що йому не дозволяють дивитися еротичні фільми. Деякий час тому він подивився такий фільм на DVD і за це отримав дисциплінарне стягнення.

Колишній лідер ОЗГ також незадоволений тим, що його змушують безкоштовно працювати. Він вважає це знущанням.

Ще одна скарга Вертялки стосується спортивних заходів в Лукишкській в'язниці. За словами ув'язненого, наглядачі пропонували йому грати у волейбол в одній команді з особами нетрадиційної орієнтації. "Я відмовився - це неможливо робити навіть на волі, а хочуть за ґратами...", - заявив він.

Адміністрація Лукишкської в'язниці прохання Вертялки про переведення не підтримала (посилаючись на наявні у нього дисциплінарні стягнення). В результаті суд вирішив, що підстав для переведення в іншу в'язницю немає. Втім, цю постанову ув'язнений може оскаржити.

Угрупування "Тюльпани" діяло в Паневежисі. На його рахунку, зокрема, вбивство одного з найбагатших литовських бізнесменів Гедімінаса Кесуса, його сина і водія (як писав "Коммерсант", бізнесмен і його супутники були викрадені 2000 року з метою вимагання, пізніше в околицях Паневежіса були знайдені їх обезголовлені трупи). Після цього вбивства Вертялку та декількох його спільників було затримано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram