ГоловнаСвіт

Щоб перемогти Азію, США і ЄС повинні триматися разом - екс-генсек ОБСЄ

Американцям і європейцям пророкують зниження частки у світовій економіці.

Щоб перемогти Азію, США і ЄС повинні триматися разом - екс-генсек ОБСЄ

Американцям і європейцям доведеться конкурувати зі зростаючою потужністю Китаю та Індії, вирішувати напружені відносини між Індією і Пакистаном, а також вирішувати проблеми майбутнього Афганістану після того, як там закінчиться місія НАТО. І США не зможуть домогтися успіху в цих питаннях без співпраці з Європою.

Про це заявив член Державної ради Франції та колишній секретар ОБСЄ Марк Перрен де Брішамбо під час "Вроцлавського глобального форуму", повідомляє власний кореспондент LB.ua з Вроцлава.

За словами заступника міністра закордонних справ Чехії Іржі Шнайдера, політики по обидва боки океану все ще недостатньо активні в зміцненні трансатлантичних відносин. "Політики бояться усунення бар'єрів у трансатлантичних відносинах, без яких було б значно легше стимулювати економічне зростання", - упевнений дипломат.

Між тим, 2011 року США і ЄС виробили близько 50% світового ВВП, а сукупна частка Сполучених Штатів і Європейського Союзу в торгівлі товарами становить приблизно 30% і 40% у торгівлі послугами, зазначив віце-президент Атлантичної ради Френсіс Барвелл. "Економіка Європи нині не зростає, а в США економічне зростання дуже низьке, тоді як інші країни розвиваються значно швидше, - заявив він. - Немає жодних сумнівів, що американці та європейці в майбутньому матимуть набагато меншу частку у світовій економіці".

Нагадаємо, сьогодні почав свою роботу "Вроцлавський глобальний форум" (Польща). Одну зі секцій форуму присвячено українському питанню - "Україна: балансування на межі".

Україну на форумі представляє перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, радник Президента Ганна Герман, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. У заході також бере участь делегація Інституту Горшеніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram