ГоловнаСвіт

Британські лікарі влаштують страйк

Акція коштуватиме бюджету 40 мільйонів фунтів стерлінгів.

Британські лікарі влаштують страйк
Фото: obozrevatel.com

Британська асоціація медичних працівників оголосила про проведення одноденного страйку 21 червня. В цей день лікарі по всій країні не будуть здійснювати прийом і проводити нетермінові операції. Це перший страйк лікарів у Великобританії з 1975 року.

Лікарі страйкують проти реформи пенсійної системи, яка передбачає підвищення пенсійного віку до 68 років і збільшення відрахувань до пенсійного фонду. Представники BMA наполягають на тому, що лікарі вимагають не привілеїв, а справедливого ставлення до себе з боку держави.

Незважаючи на страйк, 21 червня британські лікарі вийдуть на роботу, але надаватимуть тільки невідкладну допомогу. Крім того, страйк не торкнеться служби швидкої допомоги, а також деяких інших, серед яких і акушерська служба.

Рішення про страйк було прийнято за підсумками голосування, в якому взяли участь близько 50 тисяч лікарів. За проведення страйку проголосували близько 85% опитаних. За оцінкою Державної служби охорони здоров'я, акція лікарів коштуватиме бюджету 40 мільйонів фунтів стерлінгів.

У суспільстві до наміру лікарів влаштувати страйк поставилися критично. "Пенсія лікарів навіть після реформи залишиться однією з найвищих у країні, і страйк ні до чого не приведе, тому що більше грошей вони отримувати просто не можуть", - заявила глава науково-дослідного медичного центру "2020Health" Джулія Меннінг. Після реформи середня пенсія британського лікаря становитиме близько 50 тисяч фунтів на рік (4150 фунтів на місяць).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram