ГоловнаСвіт

Ізраїль передав Палестині останки бойовиків

Ізраїль прагне налагодити мирні стосунки.

Ізраїль передав Палестині останки бойовиків
Фото: www.ria.ru

Ізраїль передав палестинській владі тіла десятків палестинських бойовиків, заявивши, що сподівається, що цей крок допоможе відновити мирні переговори.

Про це повідомляє Reuters у четвер, 31 травня.

Бойовики були поховані, деякі з них десятиліття тому, на пустельному ізраїльському військовому кладовищі для "ворожих комбатантів" на окупованому Західному березі. Серед них - кілька терористів-смертників.

Останки 80 палестинців передано Палестинській автономії президента Махмуда Аббаса на Західному березі. Передача ще 11 тіл запланована в секторі Газа, який контролюють ісламісти ХАМАСу. Євросоюз, Ізраїль, Канада, США і Японія визнали ХАМАС терористичною організацією, а в Йорданії його діяльність заборонено. Австралія та Британія зараховують до списку терористичних організацій тільки військове крило ХАМАСу.

"Ми сподіваємося, що цей гуманітарний жест допоможе і зміцнити довіру (між країнами), і скерувати мирний процес у потрібне русло. Ізраїль готовий до негайного відновлення мирних переговорів без будь-яких попередніх умов", - сказав представник прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу Марк Регев.

Аббас зажадав припинити будівництво ізраїльських поселень на окупованих територіях Західного берега і Східного Єрусалима - висунувши це як умову повернення до мирних переговорів, які урвалися 2010 року.

Палестинська адміністрація і ХАМАС планують провести офіційні церемонії поховання в четвер. Палестинці вважають бойовиків героями боротьби за державність. Під час нападів палестинських бойовиків було вбито десятки ізраїльтян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram