ГоловнаСвіт

Туреччина лідирує в Європі за кількістю весіль

Експерти пов'язують це з економічною стабільністю в країні.

Туреччина лідирує в Європі за кількістю весіль
Фото: grishko.org

Стамбул посів друге після Лас-Вегаса місце за кількістю проведених весіль у світі - в культурній столиці Туреччини їх проходить близько 120 000 на рік.

На думку експертів, це пов'язано з економічною стабільністю в країні. За статистикою, в Туреччині щорічно одружуються приблизно 650 тисяч пар. Щорічно трапляється близько 500 інтернаціональних шлюбів.

Обсяг "весільного бізнесу" становить близько 200 млн доларів. Весільний бум може принести великі прибутки цього року, особливо в розпал сезону. Стрімко зростає і число компаній, які організовують весільні церемонії "під ключ".

За словами засновника та голови Асоціації творчого планування й організації заходів Мельті Тепелер, інтерес до проведення весілля в Туреччині виявляють також пари з Саудівської Аравії, Лівану, Йорданії, Азербайджану та Росії.

Власник знаменитого місцевого виробництва весільних суконь Мустафа Акай упевнений, що у сфері весільного одягу також очікують 15% зростання прибутку. Турецькі наречені витрачають на вбрання приблизно 195 млн доларів на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram