ГоловнаСвіт

Канада виганяє сирійських дипломатів

Міністр закордонних справ Джон Берд заявив у вівторок, що Канада вирішили вигнати трьох сирійський дипломатів, які залишаються в Оттаві, у відповідь на минулотижневу різанину в місті Хула.

Канада виганяє сирійських дипломатів
Фото: великобритания решила изгнать

Про це повідомляє Reuters 29 травня.

Берд повідомив радіо Оттави CFRA про те, що трьох дипломатів - тимчасового повіреного у справах і двох інших чиновників - попередили про вигнання. Франція, Німеччина і Великобританія вже оголосили, що вони виганяють сирійських послів.

"Канада і наші партнери гучно, одностайно заявляють, що ці сирійські представники (дипломати) не вітаються в наших країнах, тоді як їхні господарі в Дамаску далі чинять свої огидні і криваві акти", - заявив Берд в окремому прес-релізі.

Нагадаємо, представник відомства ООН з прав людини Руперт Колвілл повідомив, що більшість із 108 загиблих у Хулі були застрелені у власних домівках. Уряд президента Сирії Башара аль-Асада звинувачує в масовому вбивстві ісламських бойовиків.

"Незважаючи на неодноразові, навіть постійні заклики до миру, негожі кампанії Асада, супроводжувані диким насильством, досі тривають", - заявив Берд.

Канада, як і більшість її міжнародних партнерів, уже ввела жорсткі економічні санкції щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram