ГоловнаСвіт

Путін має намір обговорити в Мінську й Астані створення парламенту ЄврАзЕС

Тему створення такого органу порушив спікер Держдуми Сергій Наришкін.

Путін має намір обговорити в Мінську й Астані створення парламенту ЄврАзЕС

Президент РФ Володимир Путін має намір обговорити зі своїми колегами в Казахстані та Білорусі питання про створення парламентського інституту Євразійського економічного союзу.

Тему створення такого органу порушив на зустрічі з Путіним спікер Держдуми Сергій Наришкін.

"Економічна інтеграція йде активно, вже створено і функціонує наднаціональний орган. І, звичайно, постає питання про формування парламентського виміру. І ми запустили механізм робочої групи - представники трьох наших держав у складі і парламентаріїв, і експертів, і наукового співтовариства. Мета робочої групи - сформувати "дорожню карту". Очевидно, спочатку має бути створена Євразійська міжпарламентська асамблея, а рано чи пізно постане питання і про створення повноцінного парламентського інституту - спочатку Євразійського економічного союзу, а потім і Євразійського союзу ", - сказав Наришкін.

За його словами, кілька днів тому він запросив своїх колег - спікерів парламентів Білорусі й Казахстану - обговорити питання парламентського виміру Євразійської інтеграції.

"Ми розраховуємо вже на початку наступного року сформувати цю "дорожню карту", - сказав голова Держдуми.

Путін назвав цю тему дуже важливою, оскільки Москві, Мінську й Астані вже сьогодні потрібен повноцінний законодавчий супровід усіх процесів, які відбуваються в рамках Митного союзу і Єдиного економічного простору.

"Урешті-решт, усі рішення виконавчих органів влади повинні бути підкріплені і реалізовані в законах. А якщо ми говоримо про таку перспективу, як створення Євразійського союзу, то, безумовно, без активної роботи депутатських корпусів усіх наших трьох країн таке завдання не можна вирішити. Тому, безумовно, ми будемо це підтримувати. Я переговорю зі своїми колегами і в Казахстані, і в Білорусі. Упевнений, це отримає підтримку всіх учасників процесу", - зазначив президент.

Як відомо, голова Російської держави відвідає з офіційними візитами Білорусь 31 травня - 1 червня, Казахстан - 7 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram