ГоловнаСвіт

Іран: "Загроза санкцій ставить під загрозу ядерні переговори"

Тегеран очікує скасування санкцій.

Іран: "Загроза санкцій ставить під загрозу ядерні переговори"
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Іран у вівторок попередив західні країни: тиск на Тегеран і погрози санкціями під час ядерних переговорів можуть поставити під загрозу шанси на досягнення угоди.

Про це повідомляє Reuters 29 травня.

Офіційний представник МЗС Ірану Рамін Мехманпараст заявив, що тиск на Тегеран під час переговорів "ніколи не спрацює": "Вони (західні країни) мають свої, хибні уявлення (про переговори), і це заважає їм домогтися якнайшвидшої та конструктивної угоди".

На минулотижневих переговорах у Багдаді Іран наполягав на скасуванні санкцій у нафтохімічному і банківському секторах на знак доброї волі Заходу.

Європейський Союз повинен запровадити повну заборону на постачання іранської нафти в липні. Європейські дипломати говорять, що ця тактика не зміниться доти, доки Тегеран не вдасться до реальних заходів для стримування ядерної діяльності.

Окрім того, 28 червня, через кілька днів після наступної зустрічі Ірану та світових держав у Москві, набудуть чинності економічні санкції США.

США і їхні союзники підозрюють Тегеран у спробах створити ядерну зброю. Тегеран наполягає на тому, що його ядерна програма має винятково мирний характер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram