ГоловнаСвіт

Проти Березовського порушили дві нові справи

Цього разу за заклики до заворушень.

Проти Березовського порушили дві нові справи

Головне слідче управління Слідчого комітету РФ порушило проти бізнесмена Бориса Березовського дві кримінальні справи у зв'язку з публічними закликами до масових заворушень.

Про це повідомив офіційний представник СК Володимир Маркін.

"Головне слідче управління СК у зв'язку з розміщенням у мережі інтернет у квітні 2012 року висловлювань, в яких містяться заклики до масових заворушень, щодо Бориса Березовського порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 212 КК РФ", - сказав Маркін.

Він зазначив, що Березовський "публічно закликав громадян Росії до масових заворушень, які супроводжуються насильством, а саме - до вчинення в громадських місцях в місті Москві масових активних протиправних дій з метою насильницького перешкоджання инавгурації законно обраного президента РФ і його допуску до Кремля 7 травня, обіцяючи грошову винагороду за його затримання і обмеження свободи пересування".

Другу справу за тією самою статтею порушено проти Березовського у зв'язку з розміщенням ним 1 лютого 2012 на інтернет-сайті однієї з радіостанцій тексту під назвою "Відкритий лист народженим не в СРСР", повідомив Маркін. У цьому тексті Березовський публічно закликав до масових заворушень, додав представник СК.

За словами Маркіна, обидві кримінальні справи з'єднані в одне провадження. Слідчі здійснюють заходи, спрямовані на збір та закріплення доказів злочину.

Нагадаємо, Березовський з 2000 року переховується від російського правосуддя у Великобританії, 2003 року британський суд відмовився видати бізнесмена за запитом Генпрокуратури РФ. Підприємець отримав статус біженця у Великобританії. У Росії Березовського визнано винним у низці звинувачень у шахрайстві, розкраданні та відмиванні грошових коштів компаній "АвтоВАЗ", "ЛогоВАЗ" і "Аерофлот". Проти нього набрали чинності два заочних вироки російських судів на 13 і шість років в'язниці відповідно. Як раніше заявляв генеральний прокурор РФ Юрій Чайка, Росія домагатиметься екстрадиції Березовського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram