ГоловнаСвіт

Екс-прем'єра Великобританії назвали військовим злочинцем

Чоловік увірвався на засідання етичної комісії.

Екс-прем'єра Великобританії назвали військовим злочинцем
Фото: EPA/UPG

Чоловік, що увірвався на засідання етичної комісії у справі про прослуховування телефонів корпорацією News Corp., на якому допитували Тоні Блера, звинуватив екс-прем'єра Великобританії у "військових злочинах".

Про це повідомляє Sky News.

До того, як його забрали охоронці, чоловік зміг вигукнути кілька фраз.

"Цю людину слід заарештувати за військові злочини. (Банк) JP Morgan розрахувався з ним за війну в Іраку через три місяці після нашого вторгнення. Вони пограбували Банк Іраку на 20 мільярдів доларів. Після цього йому щороку платили по шість мільйонів доларів і досі платять в JP Morgan, через півроку після того, як він пішов. Ця людина - військовий злочинець", - прокричав чоловік, поки троє охоронців намагалися вивести його із зали слухань.

Одразу після інциденту лорд Левесон вибачився у Блера та пообіцяв розслідувати, яким чином чоловік пробрався до зали через коридор, який особливо охороняється.

Сам екс-прем'єр Великобританії негайно спростував всі звинувачення, що пролунали на його адресу.

Скандал навколо News of the World досяг піку минулого літа, коли з'ясувалося, що для репортерів видання звичайною практикою було прослуховувати телефони не тільки відомих людей, але і простих британців, жертв злочинів та їх родичів. Крім того, спливли випадки підкупу поліцейських для отримання інформації.

Слід зазначити, що кількість заарештованих під час взаємопов'язаних розслідувань діяльності медіаімперії Руперта Мердока становить понад 30 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram