ГоловнаСвіт

Більшість членів британського уряду виявилися мільйонерами

Прем'єр Кемерон посів сьоме місце в рейтингу.

Більшість членів британського уряду виявилися мільйонерами

18 із 29 членів уряду Великобританії виявилися мільйонерами.

Про це повідомляє 28 травня The Telegraph із посиланням на рейтинг консалтингової компанії Wealth-X.

Дані про статки британських міністрів ґрунтуються на їхній заробітній платні, а також акціях і іншій власності.

Прем'єр-міністр Девід Кемерон зайняв лише сьоме місце в списку найбагатших міністрів. Його активи аналітики оцінили в 3,8 мільйона фунтів стерлінгів. Експерти зазначили, що фінансовий статок Кемерона і його дружини може перевищити 25 мільйонів фунтів за рахунок майбутньої спадщини. При цьому прес-секретар Кемерона спростував інформацію про спадщину, заявивши, що сім'ї Кемерона належать лише два будинки.

Найбагатшим міністром британського уряду назвали лорда Стратклайда, лідера Палати лордів. Його добробут оцінили в 9,5 мільйона фунтів. Джерелами цього капіталу експерти назвали отриманий спадок і частку в компанії нерухомості, яка належить родині політика.

На другій сходинці списку - голова міністерства оборони Філіп Хеммонд із 8,2 мільйона фунтів. Третє місце розділили міністр культури, ЗМІ і спорту Джеремі Хант і голова міністерства закордонних справ Вільям Хейґ - у кожного з них по 4,8 мільйона фунтів.

Заступник Девіда Кемерона Нік Клеґґ (2 мільйони фунтів), а також лідер лейбористів Ед Мілібенд і його брат Девід (по 1,9 мільйона фунтів) не потрапили в першу десятку.

The Telegraph подає слова Гарета Томаса, представника Лейбористської партії, про те, що тепер він не дивується, що Кемерон такий далекий від народу і що міністри виступали за зниження податків для мільйонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram