ГоловнаСвіт

У Греції вивішують портрети Меркель у нацистській формі

Серед жителів країни поширюються антинімецькі настрої.

У Греції вивішують портрети Меркель у нацистській формі
Фото: ilgattorandagio.org

У Греції щораз більше поширюються антинімецькі настрої в зв'язку із заходами ЄС для подолання боргової кризи.

Тенденція вже охопила не тільки політиків і громадських діячів, а й пересічних громадян. Портрети німецького канцлера Анґели Меркель у нацистській формі і палаючі німецькі прапори відбивають у туристів бажання відпочивати на найкращих пляжах грецьких островів.

Зазначимо, туризм становить 15% грецького ВВП. Багато міст країни вже починаючи з квітня переповнені туристами, проте тільки не цьогоріч, адже німці - традиційно найбільше туристичне угруповання в Греції - майже відсутні.

Нікі Настоулі, яка працює в сувенірному магазині, стверджує, що країна як і раніше рада кожному німецькому туристові, незважаючи на антипатію до канцлера Меркель. "У нас проблеми не з німцями, а з їхнім урядом", - вважає вона.

Янніс Каліеракос згоден, що ніхто в Греції не любить Меркель.

Проте чимало греків відкрито висловлюють неприязнь до громадян Німеччини. Шеф маркетингової організації з розвитку туризму Андреас Андріанес підводить невтішний підсумок: боротьба торкнулася простих громадян, і слід докласти значних зусиль, щоб поліпшити відносини, а конфлікти між політиками і банкірами залишити за бортом туристичної галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram