ГоловнаСвіт

У Латвії в'язні оголосили голодування

Люди, котрі відбувають покарання, відмовляються їсти під час перебування в ізоляторі.

У Латвії в'язні оголосили голодування
Даугавпилсская тюрьма
Фото: newsfiber.com

Ув'язнені Даугавпілської тюрми (розташованої в центральній частині латвійського міста Даугавпілс) оголосили безстрокове голодування, оскільки адміністрація закладу змушує їх їсти з погано вимитого посуду.

В'язнів не влаштовує той факт, що їм заборонено брати в ізолятор (куди поміщають у разі порушення режиму) власний посуд - горнятка, тарілки, ложки. Як стверджують учасники голодування, їжу в ізолятор їм приносять у "брудному посуді", що може стати джерелом інфекційних захворювань.

Своєю чергою, в латвійському Фонді допомоги затриманим та ув'язненим Gara Speks ("Сила духу") повідомили, що 15 осіб із-поміж тих, хто відбуває покарання в Даугавпілській в'язниці, звернулися до її адміністрації, а також в управління місць ув'язнення і Мін'юст з проханням дозволити їм використовувати в ізоляторі особистий посуд. Проте ні влада, ні керівництво установи "до їхнього прохання не дослухалися".

Ув'язнені відмовляються їсти під час перебування в ізоляторі (туди можуть поміщати терміном до 15 діб, але, як зазначає видання, часто покарання обмежують трьома-п'ятьма добами).

Окрім 15 осіб, які підписалися під проханням дозволити повсюдне використання у в'язниці особистого посуду, до акції долучилися й інші ув'язнені. Скільки саме людей беруть участь у ній, у повідомленні не уточнюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram