ГоловнаСвіт

Кров Рейгана зняли з аукціону

ФБР і Національний архів США не цікавилися пробіркою зі слідами крові.

Кров Рейгана зняли з аукціону
Памятник Рональду Рейгану в Вашингтоне
Фото: Lenta.ru

Британський аукціонний дім PFC Auctions зняв з торгів пробірку, в якій, імовірно, зберігалася кров 40-го президента США Рональда Рейгана (1911-2004). Повідомлення про це з'явилося на сторінці лота в четвер, 24 травня. Зазначається, що власник лота погодився передати пробірку в подарунок Президентському фонду Рональда Рейгана.

Пробірка з кров'ю Рейгана з'явилася на торгах PFC Auctions всього кілька днів тому. В описі лота вказувалося, що в пробірці зберігалася кров президента, взята у нього 1981 року - після того, як на нього було вчинено замах.

Представники фонду Рейгана, а також син екс-президента США висловилися проти виставлення лота на продаж. Син Рейгана стверджував, що кров, яка містилася в пробірці, взагалі не належала його батькові.

Власник лота заявляв, що пробірка зі слідами крові екс-президента зберігалася у його нещодавно померлої матері, яка працювала в медичній лабораторії, куди кров надіслали на аналіз. У повідомленні аукціонного дому від 24 травня, однак, йдеться, що нинішній власник пробірки сам придбав її на аукціоні. Це відбулося в США в лютому 2012 року. Пробірка, що містить сліди крові, коштувала покупцеві 3,5 тисячі доларів. На момент зняття лота з торгів PFC Auctions за пробірку пропонували понад 30 тисяч доларів США.

Власник лота раніше повідомив, що ФБР і Національний архів США не зацікавилися пробіркою зі слідами крові, а фонд Рейгана, куди він також звертався, запропонував прийняти лот у подарунок, але не викупити його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram